sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Cartofi frantuzesti


-1 kg cartofi fierti in coaja
-3-4 oua (se pot pune si mai multe dar mie nu-mi prea plac ouale fierte)
-400 ml smantana
-2 oua crude
-cascaval
-unt
-sare


Intr-un vas termorezistent se pun bucatele de unt. Peste unt se aseaza rondele de cartofi, oua taiete feliute, smantana cascaval ras, apoi inca un strat tot asa. Deasupra se toarna smantana amestecata cu ouale batute si se rade cascaval

Se pune la cuptor aproximativ 25 minute.


6 comentarii:

  1. nu am facut de multa vreme .....uite imi dai idei, poate chiar maine am sa-i prestez! merci! weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici eu nu am mai facut demult cu toate ca am spus ca voi face de vreo 3 saptamani dar...am uitat.
    Eu nu pun ou deasupra...asa stiu reteta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu sunt moarta dupa "cartofii frantuzesti" e una dintre mancarurile mele preferate ;)...insa eu ii fac cu branza, nu cu cascaval; cred ca o sa ma inspir din reteta ta si o sa adaug si cascaval (nu scot branza!); eu ii servesc si cu smantana ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc dregele mele.
    Cred ca variantele acestei retete sunt multe. Uneori mai pun si bakon sau sunca.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bun a fost! Ne-a placut la toti; n-am avut cascaval si am facut-o cu branza. Auzisem de mancarea asta dar nu stiam cum se face.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cristina, ma bucur ca v-a placut. E o reteta simpla si buna.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.