duminică, 28 martie 2010

Falafel


Reteta e luata de aici si le multumesc fetelor (Monica si Alison) pentru detalii.

-500 grame de naut pus la inmuiat 12-13 ore

-2 catei de usturoi,
-o ceapa
-un virf de cutit bicarbonat stins cu lamiie sau otet,
-un praf de boia iute de ardei (am pus boia dulce)
-o legatura de patrunjel,
-o ligurita de coriandru praf
-susan pentru decor,
-sare,ulei pentru prajit.



Se dau toate ingredientele in robot pana cand se obtine o pasta. Eu aici m-am chinuit pentru ca mi se lipeau toate de peretii vasului , motiv pentru care am dat comanda pentru un mixer vertical.
In final am obtinut o pasta usor de modelat.


Se modeleaza chiftelutele din nau si se dau prin susan apoi se prajesc in ulei incins.





Se scot pe hartie absorbanta.





Se servesc cu salata. Sunt foarte bune.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.