vineri, 2 aprilie 2010

Covrigei cu cascaval


-500 g faina
-1 plic drojdie uscata
-1 ou intreg si 1 galbenus
-200 g unt
-1 lingurita sare
-1 lingurita zahar
-150 ml apa
-cascaval
-chimen


Faina se amesteca cu drojdia si sarea, se adauga oul + galbenusul, untul si apa calduta. Se framanta un aluat elastic si nelipicios care se lasa sa creasca 1 ora. (eu din lipsa de timp nu l-am lasat decat o jumatate de ora).
Se intinde o foaie de aproximativ 1 cm, se decupeaza cu forma speciala (foarte proasta forma, nu va luati asa ceva).

Se ung covrigeii cu ou batut, se presara cascaval si chimen deasupra si se coc in cuptorul preincalzit aproximativ 20 minute.



Din acelasi aluat am facut pentru Alex cateva cornulete cu sunca.


2 comentarii:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.