marți, 13 decembrie 2011

Tocanita de ciuperci


-300 g ciuperci pleurotus
-300 g ciuperci champignon
-2 cepe
-1/2 ardei
-1 bucata usturoi
-sare, piper
-cimbru
-1 frunzulita busuioc
-1 cescuta suc de rosii
-1 lingurita faina
-2 linguri ulei de masline
Se toaca ceapa marunt si ardeiul cubulete si se calesc in uleiul de masline. Se adauga ciupercile curatate, spalate, taiate in bucati nu foarte mici, pentru ca ele lasa apa si scad destul de mult. Se lasa sa fiarba 10 minute. Daca ciupercile n-au lasat suficienta apa, se completeaza cu putina apa.


Se amesteca faina cu sucul de rosii si putina apa, se toarna peste ciuperci. Se adauga condimentele si verdeturile , se mai lasa sa dea un clocot si gata. Foarte simplu, rapid si gustos. Asta pentru ca mie imi plac foarte mult ciupercile. ;)


Se serveste cu mamaliga sau piure de cartofi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.