vineri, 18 martie 2016

Tiramisu cu capsuni


Din nou tiramisu, pentru ca dupa cum spuneam intr-o postare anterioara, este un desert foarte simplu si rapid. Pentru ca lui Alex nu ii place varianta clasica de tiramisu (din cauza cafelei), de aceasta data am facut un tiramisu cu capsuni. Pentru ca zilele trecute am facut curatenie prin congelator si am gasit o punga cu capsuni, am folosit capsunele congelate pentru a face un sos pentru insiropat piscoturile. A iesit un desert delicios, Alex chiar mi-a zis sa nu mai fac niciodata tiramisu cu cafea ci doar cu capsuni. :)

Ingrediente:
-1 pachet mic de piscoturi (cel cu doua pungi de piscoturi)
-250 g mascarpone
-200 ml frisca lichida Pilos
-2 linguri zahar pudra 
-250 g capsuni proaspete

Sos de capsuni:
-400 g capsuni congelate
-2 linguri zahar
-50 ml apa

Mai intai se pregateste sosul pentru insiropat piscoturile. Capsunele congelate (puteti folosi desigur si capsuni proaspete) se pun intr-o cratita impreuza cu zaharul si apa, pana cand se inmoaie, apoi cu blenderul vertical se mixeaza pana rezulta un sos nu foarte gros. Jumatate din cantitatea de piscoturi se trece prin sirop apoi se aseaza unul langa altul intr-o tava (aproximativ 15/25), apoi se mai pun deasupra doua  linguri din sosul de capsuni. 
Pentru crema se mixeaza crema mascarpone cu zaharul pudra si esenta de vanilie si se adauga frisca batuta spuma. Se omogenizeaza, apoi se pune jumatate din crema peste piscoturi. Peste crema se pune al doilea rand de piscoturi insiropate cu sos de capsuni apoi restul de crema. Se pudreaza cu putina cacao si se orneaza cu capsuni proaspete. Inainte de servire, ideal e sa stea minim 2 ore in frigider.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.