luni, 21 martie 2011

Tarta cu mere, cu aluat crocant


Daca laptele din programul "Cornul si laptele" l-am transformat intr-un delicios Kodrit kadir, iar biscuitii in Salam de biscuiti, iata ca veni randul si merelor lui Boc :) sa se transforme intr-o tarta delicioasa. La scoala copiii primesc si cate un mar in fiecare zi. Alex evident nu le mananca, drept sa spun nici mie nu-mi plac acele mere asa ca s-au tot adunat pana s-a umplut un castron. :)

Pentru aluatul crocant:

-400 g faina
-200 g unt/margarina
-4 linguri zahar 
-5-6 linguri apa rece

Pentru umplutura:

-1 kg mere
-zahar dupa gust
-scortisoara

Merele rase se calesc cu zaharul si scortisoara pana se evapora sucul.


Pentru aluat se amesteca faina cu zaharul si untul, apoi se adauga apa rece pana rezulta o bila de aluat elastic. Aluatul se acopera cu folie si se pune in frigider 30 minute.


2/3 din aluat se intinde intr-o tava de tarta, se pune umplutura de mere si din restul de aluat se face un grilaj care se pune deasupra. Grilajul se unge cu galbenus de ou si se pune tava in cuptor pentru 30 minute.






12 comentarii:

  1. Foarte fain arata.Am facut si eu o tarta cu mere sambata, dar putin altfel.
    Pupic scolerului constiincioc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata foarte bine si ce buna trebuie sa fie !

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte fain.
    Eu nu am calit niciodata merele...mi se pare pierdere de vreme. Mama mea intotdeauna le calea..eu nu:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Merci Bianca. Nici eu nu le calesc intotdeauna. De exemplu cand fac prajitura obisnuita cu mere, nu le calesc. Aici asa scrie in reteta, ca trebuie calite.

    RăspundețiȘtergere
  5. Este grozava! Mie imi plac la nebunie toate prajiturile cu mere.

    RăspundețiȘtergere
  6. O delicatesa tarta asta...
    arata demential!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.