vineri, 31 iulie 2015

Chiftelute marinate, cu sos de rosii SunFood


Azi din nou gatim cu SunFood Legume si Fructe. 
De aceasta data, chiftelute marinate, pentru ca ii plac foarte tare lui Alex. Si pustiul meu tare pretentios la mancare, are foarte putine mancaruri preferate in afara de pizza, lasagna, alte paste, shaorma si Mac. :D 
Reteta e una foarte simpla, chiftelute din carne de vita, porc sau amestec sau de ce nu, pui, sos de rosii si o garnitura in functie de preferinte. Dupa parerea mea cel mai bine se potriveste piureul de cartofi.

Ingrediente chiftelute:
-500 g carne tocata pulpa de porc tocata
-1 ou
-1 cartof mare ras pe razatoarea mica
-sare
-piper
-2 linguri pesmet

Carnea tocata se amesteca cu oul, pesmetul, cartoful ras , sare, piper dupa gust. Se formeaza chiftelute nu foarte mari care se prajesc in ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti. Se scot apoi pe hartie absorbanta.

Sos de rosii:
-1 cutie rosii in suc de rosii SunFood
-1 ceapa mica
-1 lingura ulei
-2 frunze de dafin
-sare
-piper
-1 lingurita zahar
-1 lingurita otet
-marar
-o cana de apa
-1 lingurita faina

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga apoi putina apa si se lasa sa fiarba. Cand incepe sa fiarba se adauga rosiile pasate cu mixerul vertical si sucul de rosii. Se pun foile de dafin, sarea, piperul si zaharul. Fiindca am folosit rosii din conserva, sosul nu trebuie sa fiarba mult, in cateva minute e gata. Se adauga in final otetul si mararul verde tocat si faina desfacuta in putina apa. Se pun si chiftelutele in sos si se mai da un clocot si cam atat. Se servesc cu garnitura preferata (piure de cartofi, orez, paste .)





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.