vineri, 8 iulie 2016

Tiramisu cu zmeura


Nu cred ca exista vreo persoana careia sa nu-i placa tiramisu. Un desert atat de simplu si versatil, care te scoate din incurcatura atunci cand ti se anunta pe neasteptate musafiri. :D Si ce poti pregati mai rapid decat un tiramisu la pahar? Si daca ii mai adaugi si niste fructe proaspete de sezon, i-ai dat gata.

Ingrediente:
-250 g mascarpone
-200 ml frisca naturala
-4 linguri zahar pudra
-piscoturi
-zmeura
-80 ml cafea espresso
-fulgi de ciocolata (sau pudra de cacao) pentru decor

(Daca aveti timp si chef, puteti trece prin sita niste zmeura si puteti face un sirop dulce-acrisor cu care sa insiropati piscoturile, in locul cafelei. Eu am preferat cafeaua, pentru ca imi place combinatia de arome.)
Mascarpone se mixeaza impreuna cu zaharul pudra, se adauga frisca batuta si se omogenizeaza. Piscoturile se rup in bucati, se insiropeaza cu cafea.
In pahare se pune un strat de piscoturi, apoi crema, cateva bucati de zmeura, din nou piscoturi insiropate si inca un strat de crema, apoi deasupra din nou zmeura si fulgi de ciocolata. Tiramisu se pune in frigider, ideal e sa stea vreo doua ore la rece, apoi se serveste.
TIPS: (Daca nu aveti timp sa lasati tiramisu la frigider, pentru ca va bat musafirii la usa, pana pregatiti crema, puneti paharele in congelator, apoi montati tiramisu in paharele reci.)





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.