marți, 14 februarie 2017

Non plus ultra II


"Pink is my favourite colour...:) "
Am mai facut aceste fursecuri, dar de aceasta data am vrut niste inimioare roz, astfel ca le-am refacut, modificand putin reteta.

Ingrediente:
-200g faina
-135g unt
-2 galbenusuri de ou
-2 linguri zahar pudra
-1 plic zahar vanilat
-coaja rasa de la o jumatate de lamaie

Bezea:
-3 albusuri
-180 g zahar pudra
-1lingurita zeama de lamaie
-colorant alimentar sub forma de gel, rosu (optional)

Pentru unit fursecurile, gem de capsuni.

Mixam untul moale cu zaharul pudra, zaharul vanilat si galbenusurile de ou. Adaugam faina si coaja rasa de la o jumatate de lamaie. Omogenizam si obtinem un aluat moale si putin lipicios, motiv pentru care vom lucra doar pe planseta infainata. Intindem aluatul intr-o foaie de 5 mm grosime si decupam inimioare sau cercuri. 
Intre timp pregatim bezeaua. Batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul si batem pana se topeste zaharul. Adaugam sucul de lamaie si colorantul alimentar. Obtinem o bezea ferma si lucioasa. Nu folositi colorant lichid, pentru ca bezeaua nu va mai fi la fel de ferma.  
Punem bezeaua intr-un posh cu dui stelat si ornam fursecurile. Coacem fursecurile la foc mic, timp de 10 minute, dupa care deschidem usa cuptorului si le mai coacem 10-15 minute cu usa intredeschisa. Bezeaua trebuie sa fie uscata si crocanta si sa-si pastreze culoarea. 
Se scot fursecurile cu grija pe un gratar si se lasa sa se raceasca, dupa care se lipesc cate doua cu gem de capsuni.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.