miercuri, 23 decembrie 2015

Cornulete de zapada


Cornuletele acestea sunt cele mai fragede, mai fine si mai delicate prajiturele pe care vi le puteti imagina. Dupa ce stau 2-3 zile, realmente se topesc in gura. Se umple de regula cu mac, dar la fel de bine se pot umple si cu nuca sau chiar magiun de prune. Eu le-am facut cu mac pe toate. Ce-i drept sunt cam migaloase dar sunt foarte spornice pentru ca ies destul de multe.

Ingrediente:
-380 g faina
-2 linguri gris
-200 g unt
-200 g smantana

Umplutura:
-200 g mac macinat
-110 g zahar pudra
-1 plic zahar vanilat
-100 ml lapte
-coaja rasa de la o lamaie

Pentru umplutura se amesteca macul macinat cu zaharul pudra, zaharul vanilat si coaja de lamaie apoi se adauga laptele cald si se omogenizeaza.
Faina se amesteca cu gris, apoi se adauga untul si se amesteca pana devine nisipos. Se adauga apoi smantana si se framanta un aluat elastic si nelipicios care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider pentru o ora. Dupa acest timp se scoate aluatul si se intinde pe planseta infainata. Se decupeaza cercuri cu diametru 6 cm, se pune cate o lingurita din umplutura, se pliaza in forma de semicerc apoi se da forma de cornulet asa cum se poate vedea si in imagini. Se pun cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si se coc 25 minute, apoi se tavalesc fierbinti prin zahar pudra. Se pastreaza in cutii de tabla inchise ermetic.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.