marți, 3 noiembrie 2015

Cuiburi de viespi



Aceste cuiburi de viespi pufoase, vanilate si insiropate, poate putin cam prea insiropate sunt ideale pentru a va indulci orice moment al zilei. Se fac destul de repede (cu ajutorul nepretuit al masinii de paine) si se mananca si mai repede.

Ingrediente aluat:
-550 g faina 
-100 g zahar
-3 galbenusuri
-200 ml lapte
-1 plic zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie
-50 g unt
-3 linguri ulei
-1 plic drojdie uscata

Crema:
-200 g unt moale
-100 g zahar
-1 plic zahar vanilat 

Sirop:
-100 ml lapte
-100 g zahar
-1 plic zahar vanilat

In cuva masinii de paine se pun mai intai laptele caldut, untul moale, uleiul, galbenusurile, zaharul, vanilia, coaja de lamaie, faina si in final drojdia, avand grija sa nu intre in contact cu ingredientele lichide. Se seteaza masina de paine pe programul de framantare si dospire, care la masina mea e programul 8 si timp de 1 ora si 30 minute ea isi va face treaba. 
Intre timp, se prepara crema, amestecand untul moale cu zaharul si vanilia. 
Aluatul crescut se intinde pe planseta infainata intr-o foaie dreptunghiulara cam de jumatate cm grosime. Crema de unt se intinde peste foaia, se ruleaza si se taie in rulouri cam de doua degete grosime. Mie mi-au iesit 12 bucati. Rulourile se pun intr-o tava pe hartie de copt la distanta de aproximativ 1 cm intre ele pentru ca vor mai creste in timpul coacerii. Tava astfel pregatita se acopera cu un prosop de bucatarie si se mai lasa 30 minute sa creasca, apoi se pune in cuptor pentru 30 minute, dupa care se scot si se insiropeaza cu siropul din lapte, zahar, vanilie. (Se pun cam 2 linguri de sirop pe fiecare rulou.) Se introduce tava in cuptor pentru inca 10 minute, dupa care se lasa sa se raceasca. Sunt delicioase, insiropate si usor caramelizate in partea de jos.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.