sâmbătă, 15 iunie 2013

Brownies cu nuci


Va eram datoare cu reteta de brownies despre care va spuneam aici si azi mi-am facut timp sa o si postez. Prajitura in sine e simpla, dar cu gust intens de ciocolata, consistenta umeda, un deliciu pentru iubitorii de ciocolata.

-200 g ciocolata amaruie (am folosit Laura)
-200 g unt
-3 oua
-250 g zahar
-3 linguri cacao
-150 g faina
-1 fiola esenta de rom
-80 g nuci

Glazura:
-100 g ciocolata amaruie
-4-5 linguri frisca lichida

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa ce s-au topit, rezultand o crema lucioasa, se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se bat ouale cu zaharul si esenta de rom. Se adauga apoi crema de ciocolata, faina si cacaua. E bine sa punem cacaua si faina intr-o sita si sa o cernem pentru a nu avea cocoloase. 
Se lasa apoi mixerul deoparte, se adauga nucile, se amesteca cu o spatula sau cu o lingura si se pune compozitia intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt. Se coace prajitura 30 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Nu trebuie lasata mai mult, pentru ca ea trebuie sa ramana umeda in interior.
Pentru glazura, se topeste ciocolata la microunde sau pe baie de aburi si se amesteca cu frisca lichida pana cand are o cunsistenta fluida si se poate glazura prajitura. 







5 comentarii:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.