duminică, 28 aprilie 2013

Cheesecake cu ciocolata si capsuni



Azi va ispitesc cu un cheesecake absolut delicios, o combinatie de crema fina de branza, ciocolata alba, ciocolata neagra si capsuni. Cu ceva timp in urma am facut o negresa cu lilute de branza si de acolo mi-a venit ideea sa o fac sub forma de cheesecake sau mai bine zis sub forma de tort cu crema de branza.

Bilute de branza si cocos:
- 250 g branza dulce de vaca
- 50 g nuca de cocos
- 50 g zahar
- 2 galbenusuri de ou
- 3 linguri de amidon

Blat de ciocolata:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 50 g ciocolata topita
-1 lingura ulei
- 2 linguri faina
- 2 linguri amidon
- 3 linguri cacao
- jumatate de lingurita praf de copt

Crema de branza
-450 g branza de vaca
-4 li8nguri zahar pudra (se poate si mai mult daca va place mai dulce, dar eu zic ca e suficient)
-100 g ciocolata alba
-150 ml frisca lichida
-1 plic gelatina
-putin lapte
-250 ml frisca batuta

Glazura
 -100 g ciocolata neagra
-50 ml frisca lichida
 -optional capsuni pentru decor

Se amesteca branza cu zaharul, galbenusurile, nuca de cocos si amidonul,  se formeaza bilute care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Pentru blat, se bat galbenusurile cu zaharul si uleiul, apoi se adauga ciocolata topita, faina amestecata cu amidon, cacao si praf de copt. Rezulta o compozitie densa si vartoasa dar care va deveni pufoasa si aerata in momentul in care se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor cu o lingura. Se toarna compozitia de ciocolata peste bilele de branza si se coace prajitura la foc mic in cuptorul preincalzit 30 minute. (Se incearca cu o scobitoare, pentru siguranta.)


Pentru crema de branza, se hidrateaza gelatina in lapte. Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu 150 ml frisca lichida. Cand s-a topit, se adauga gelatina hidratata in lapte. Se amesteca bine pana cand toata gelatina s-a dizolvat. Se lasa sa se raceasca putin, atat cat sa nu mai fie fierbinte, apoi se toarna peste franza frecata cu zaharul pudra. In final se adauga cei 250 ml frisca batuta. Se pune blatul pe un platou si se aseaza inelul detasabil al formei de tort. Se toarna crema de brana si se pune in frigider pentru 2 ore, dupa care se toarna deasupra glazura de ciocolata si se aseaza capsunile. Ar fi trebuit sa glasez capsunile cu ciocolata alba, dar n-am mai avut. 





9 comentarii:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.