sâmbătă, 8 februarie 2014

Ciorba de gulii cu perisoare de pui - Dukan


Azi va aduc o noua reteta Dukan, o ciorba delicioasa si hipocalorica. Sper ca se vede in poza ca n-are strop de grasime. :) E foarte buna, pot sa manance linistiti si cei care nu tin dieta. 
Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

-300 g carne tocata de pui (piept sau pulpa fara piele)
-1 ou
-2 lingurite tarate de ovaz
-1 morcov
-1 pastarnac
-1 gulie
-1 ceapa
-1 rosie
-1,5-2 l apa
-sare dupa gust/delikat daca folositi
-putin otet (dupa gust)
-1 iaurt activia 0.1%

Mai intai curatam si tocam ledumele.  Intr-o oala punem  2 l apa la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam cepa, morcovul si pastarnacul taiat cubulete. Gulia o vom pune mai tarziu, pentu ca fierbe mai repede. Intre timp pregatim perisoarele. Intr-un bol amestecam carnea tocata ci sare, marar, 1 albus de ou si 2 lingurite tarate de ovaz rasnite fin. Cu mainile umezite formam perisoarele. Le punem si pe acestea la fiert, impreuna cu guliile si rosia taiata cubulete. Cand legumele si perisoarele au fiert, amestecam intr-un bol iaurtul cu galbenusul de ou, un polonic din supa fierbinte si turnam tot amestecul in oala. Stingem focul, adaugam un strop de otet si daca mai trebuie sare , o lingurita de marar verde tocat si cam asta e tot. E foarte buna si chiar ma gandesc sa gatesc pentru toata familia astfel, chiar si pentru Alex.




Un comentariu:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.