luni, 31 martie 2014

Pastitsio


Azi va aduc o reteta delicioasa (asa spune Alex, pentru ca eu n-am voie sa gust deocamdata...dar il cred, pentru ca Alex e cel mai mare fan paste/pizza et company). Una peste alta, e un soi de lasagna cu macaroane. Da da, macaroane fierte si asezate frumos una peste alta, apoi "lipite" cu sos bechamel. Si intre doua straturi de macaroane cu sos bechamel, mai intra si un strat generos de sos bolognese.
Sa trecem deci la reteta.

Sos bolognese:
-500 g carne tocata de pui
-1 morcov mare
-1 ceapa
-1 bucata radacina de telina
-1 catel de usturoi
-1 cutie conserva rosii in bulion
-sare, piper
-cimbru, busuioc, oregano
 -2 linguri ulei de masline

Ceapa si usturoiul se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea mare, ciupercile se taie feliute si se calesc in ulei de masline. Se adauga carnea tocata si se amesteca pana isi schimba culoarea.
se adauga conserva de rosii si se lasa sa fiarba. Se adauga sare, piper si oregano, cimbru, busuioc.
Sos bechamell:
-100 g unt
-4 linguri rase faina
-500 ml lapte
-sare
-nucsoara
+
-500 g macaroane
-100 g cascaval

Sos bechamel: Se topeste untul pe foc mic intr-o craticioara. Se adauga faina si se amesteca bine cu telul pana obtinem o crema, apoi lasam pe foc inca 1 minut, ca sa se rumeneasca putin faina, dar amestecam mereu. Atentie sa nu se arda. Adaugam lapte, avand grija sa amestecam mereu in sos. Lasam la fiert sosul inca 1 minut amestecand mereu. Se condimenteaza cu sare si piper si putina nucsoara.  

Macaroanele se fierb 8 minute in apa cu sare. Se scurg cu grija sa nu se rupa. Intr-o tava termorezistenta se pune jumatate din sosul bechamell. Se pun jumatate din macaroane, astfel incat sa se aseze frumos pe toata lungimea tavii. Se toarna sosul bologneze, se pun si restul de macaroane si deasupra se toarna restul de sos bechamell. Se rade cascaval si se pune tava in cuptor 35-40 minute la foc mic. 




Un comentariu:

  1. Arata tare bine. Barbata-miu e si el mare fan de paste/pizza/lasagne etc, deci sunt sigura ca i-ar place si lui...

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.