miercuri, 15 februarie 2017

Fursecuri cu gris si cacao


Aceste fursecuri le-am vazut pe Bucataras, postate de Laura Nechita . 
Mi-a placut aspectul lor si le-am trecut pe lista de asteptare. :D Ulterior am descoperit ca reteta ii apartine de fapt Iulianei Avram, asadar mi se pare fair samentionez ambele surse de inspiratie. 
 
Ingrediente:
-160 g gris
-240 g faina
-200 g zahar pudra
-40 g unt
-50 ml ulei
-2 oua
-1 lingurita praf de copt
-1 lingurita esenta de vanilie
-3 linguri cacao, pentru tavalit fursecurile

Modul de preparare este unul foarte simplu. Se mixeaza ouale cu zaharul pudra, pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Se adauga vanilia, untul topit si uleiul,  apoi faina amestecata cu gris si praf de copt. (In reteta Iulianei, cantitatea de gris e egala cu cea de faina, adica 200 g. Eu am descoperit ca nu aveam suficient gris, motiv pentru care am suplimentat cu faina. Compozitia rezultata va fi asemanatoare unei smantani mai groase. Se pune bolul in frigider pentru o ora, timp in care grisul se va umfla si aluatul va avea o consistenta mai tare si va fi usor de modelat. Se formeaza bilute cam de marimea unor nuci si se tavalesc prin cacao. Se pun bilutele in tava, pe hartie de copt si se coc fursecurile intre 15-20 minute. Cand le scoateti, ele trebuie sa fie moi la atingere, dar dupa racire se vor intari. Nu le lasati mai mult, chiar daca vi se pare ca sunt necoapte, pentru ca vor deveni uscate si tari. Se pastreaza in cutii de tabla sau borcane inchise ermetic.









2 comentarii:

  1. Deliciosos e lindos os biscoitos :)
    https://www.facebook.com/Cininha-1696271824016583/

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am incercat niciodata, dar as fi tare curioasa sa le gust.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.