joi, 13 februarie 2014

Pariziene cu crema de vanilie



Azi va aduc aceste cornuri pufoase, aromate, umplute cu crema de vanilie. Din pacate nu sunt deloc dietetice. :D Dar mai nou gatesc cate doua feluri de mancare, Dukan si ne-Dukan si la fel si deserturi, ca sa nu raman eu doar cu poftele. :D

Ingrediente:
-400 g faina
-25 g drojdie proaspata
-70 g zahar
-200 ml lapte caldut
-1 ou
-50 g unt
-coaja rasa de lamaie 

Pentru aluat, se dizolva drojdia in 50 ml lapte caldut. Se topeste untul, se amesteca cu laptele ramas si zaharul. Se pune faina intr-un castron, la mijloc se face o gropita in care se toarna drojdia, untul topit cu laptele si zaharul si oul batut. Se amesteca toate ingredientele cu o lingura, dupa care se framanta cu mana tot in castron. Se acopera castronul cu o folie peste care se aseaza un prosop si se lasa la dospit o ora.
Dupa o ora, aluatul isi va dubla volumul. Se imparte in 16 bucati cat de cat egale. Se intinde fiecare bucata de aluat intr-un dreptunghi, pe mijloc se pune o lingura de crema, se pliaza si se preseaza cu gedetele pentru a se lipi aluatul, iar cealalta jumatate se taie in fasii care se infasoara peste partea lipita. Imagini cu etapele gasiti aici.


Crema:
-4 oua
-180 g zahar
-400 ml lapte
-80 g faina
-2 plicuri zahar vanilat/1 pastaie de vanilie
Se pune laptele la fiert cu pastaia de vanilie . Ouale se bat cu zaharul si faina pana se spumeaza. Se toarna laptele fierbinte peste oua, se amesteca bine, apoi se fierbe crema pana se ingroasa ca o budinca. Se lasa budinca sa se raceasca, dupa care se pot umple cornurile. Se pun in tava pe hartie de copt, se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte si se mai lasa 15 minute dupa care se pun in cuptor. Se coc 30-35 minute, pana se rumenesc. Partea proasta e ca din unele cornuri mi-a curs umplutura, insa tot a ramas suficienta. Foarte bune si pufoase. Totusi mie varianta cu mere mi-a placut cel mai mult.






2 comentarii:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.