luni, 14 ianuarie 2013

Pulpe de pui dulci-picante


Cu cateva zile in urma am pregatit niste coaste de porc dulci-picante, lipicioase, foarte foarte bune insa din pacate n-am avut atunci timp de poze. Dupa cateva zile am pregatit la fel si niste aripioare de pui. La fel fara poze.  Asadar ieri m-am gandit sa pregatesc ceva la fel de dulce si picant, insa de aceasta data au fost niste pulpe de pui.

Pentru marinata:
-4 linguri ketchup
-2 lingurite miere de albine
-4 bucati usturoi
-2 linguri ulei de masline
-1/2 lingurita cimbru
-1/2 lingurita rozmarin uscat
-sare, piper
-1 lingurita boia iute
+
-8 bucati pulpe de pui inferioare

Pulpele se curata, se spala si se sterg cu hartie absorbanta. Se amesteca toate ingredientele pentru marinata si se ung pulpele. Se pun intr-o tava pe hartie de copt. Se acopera tava cu folie de aluminiu, se pune tava in cuptor pentru o ora, dupa care se indeparteaza folia si se lasa sa prinda o usoara crusta.  Se servesc cu garnitura preferata. In cazul nostru a fost piure de cartofi cu ceapa, sote de ciuperci si salata de sfecla rosie.


(Traiasca hartia de copt! Altfel era vai si amar de tava mea. :D )




5 comentarii:

  1. Foarte bune pulpele! Bune trebuie sa fi fost si coastele acelea dulci, picante si lipicioase, nu ma mir ca n-ai apucat sa le prinzi in poza!!!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata bestial!!!!
    Sigur o sa le incerc...

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa sti ca mie fameeee,vezi ca vin!!!!!!si uiteasa mi-am uratit si eu o tava,ca nu am pus hartie,,,,,eee.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.