miercuri, 27 august 2014

Mancare de fasole galbena cu pulpe de pui


Ingrediente:
-1 kg pastai de fasole galbena
-1 ceapa
-1 ardei gras
-1 morcov 
-1 catel de usturoi
-1 ceasca suc de rosii
-marar verde
-sare
-piper
-1 lingura amidon
-2 linguri ulei de masline
+
-8 pulpe inferioare de pui
-sare
-piper
-boia de ardei iute
-rozmarin uscat
-2 catei de usturoi
-ulei de masline
(si/sau orice condimente pentru frptura de pui)
-1 punga pentru fripturi (alufix)

In cele doua linguri de ulei de masline se caleste ceapa tocata marunt, ardeiul tocat si morcovul ras. Se toarna cam doua cani de apa si se adauga pastaile de fasole curatate si rupte in bucati. Se lasa la fiert pana se inmoaie fasolea. Se adauga sucul de rosii, sare, piper, usturoi zdrobit si se mai lasa cateva minute la fiert, apoi se ia putina zeama si se amesteca intr-o cescuta cu amidonul. Se toarna apoi acest amestec peste fasole si se lasa sa fiarba pana cand sosul incepe sa se ingroase putin. Se adauga patrunjel verde sau marar. Mie imi place gustul de marar si il prefer in locul patrunjelului. 

Pulpele de pui se spala, se curata si se ung cu putin ulei de masline. Se condimenteaza cu sare, piper, boia de ardei iute, usturoi si rozmarin. Se pun apoi intr-o punga pentru fripturi. Punga se leaga cu o clema speciala, se pune intr-o tava apoi cu un ac se inteapa din loc in loc pe partea superioara, pentru ca ea se va umfla in cuptor. Se pune tava in cuptorul preincalzit timp de 45 minute, dupa care se taie punga la suprafata si se mai lasa pulpele in cuptor 15 minute pentru a se rumeni . Simplu, rapid si delicios.
Enjoy!




2 comentarii:

  1. Buna ziua, numele meu este Julie pentru America şi AM vrut să lăsaţi să ştii că EU vă bucuraţi reţete. Vă mulţumim pentru partajarea lor. Mi nate wa traduse pe calculator asa ca nu pot fi 100 % corecte. Multumesc din nou, Julie

    RăspundețiȘtergere
  2. Julie, welcome to my blog. Thank you for visiting me.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.