duminică, 20 noiembrie 2016

Melcisori cu mere


Ingrediente aluat:
-550 g faina 
-100 g zahar
-3 galbenusuri
-200 ml lapte
-1 plic zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie
-50 g unt
-3 linguri ulei
-1 plic drojdie uscata
Umplutura:
-6 mere
-4 linguri zahar
-1 lingura amidon
-1 lingurita scortisoara
In cuva masinii de paine se pun mai intai laptele caldut, untul moale, uleiul, galbenusurile, zaharul, vanilia, coaja de lamaie, faina si in final drojdia, avand grija sa nu intre in contact cu ingredientele lichide. Se seteaza masina de paine pe programul de framantare si dospire, care la masina mea e programul 8 si timp de 1 ora si 30 minute ea isi va face treaba. 

Merele se curata si se taie cubulete. Se amesteca cu zaharul si se calesc putin pana incep sa se inmoaie si sa lase zeama. Se adauga amidonul, scortisoara si se amesteca in continuu pana cand incepe sa capete consistenta unei budinci.

Aluatul se intinde intr-o foaie dreptunghiulara, se pun merele, se ruleaza si se taie in 12 bucati egale. Melcisorii se pun in tava pe hartie de copt si se mai lasa 20 minute sa creasca. Se coc apoi in cuptorul preincalzit, aproximativ 30-35 minute, apoi se scot si se pudreaza cu zahar.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.