joi, 25 ianuarie 2018

Fasole frecata


Va place fasolea frecata? Eu una recunosc ca nu ma dau in vant dupa fasolea de niciun fel. Gatesc de maxim doua ori intr-un an fasole. Mai ales cand stiu ca trebuie pusa la inmuiat si fiarta in cate trei  ape, imi piere cheful de gatit. Dar, cum prietenii de la Sun Food m-au aprovizionat cu o multime de conserve sanatoase, gatitul cu ajutorul lor e o adevarata placere. Putin timp petrecut in bucatarie, rezultat delicios. 

Ingrediente:
-conserve de fasole alba Sun Food
-4 cepe albe
-1 morcov
-2 catei de usturoi
-sare
-piper
-boia de ardei iute sau dulce
-ulei

Intr-un vas se pune la fiert in apa cu putina sare, morcovul curatat, o ceapa si un catel de usturoi . Fasolea fiind conservata, e deja fiarta si nu necesita fierbere suplimentara. 
Fasolea se pune intr-o strecuratoare sa se scurga apa. (Apa o vom pastra pentru a o adauga la fasole, daca e nevoie, iar din restul putem face niste bezele vegane. Aquafaba inlocuieste cu succes ouale si se poate folosi la diverse deserturi vegane sau de post.)
Dupa ce legumele (morcovul, ceapa si usturoiul) au fiert, se pun intr-un bol, impreuna cu fasolea scursa. Se adauga 2 linguri de ulei si se mixeaza cu ajutorul blenderului vertical, pana cand fasolea dvine cremoasa. Se adauga sare si piper dupa gust. Daca e nevoie, mai adaugati putina apa de la fasole. 
Cele trei cepe ramase se curata, se taie solzosori si se calesc in ulei, pana cand ceapa se inmoaie suficient. Se adauga sare si la final, boia de ardei. 
Fasolea batuta se serveste cu ceapa calita deasupra, eventual cu  carnati, mamaliga sau ce va place.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.