duminică, 5 iunie 2011

Tarta cu crema de vanilie si capsuni


Cred ca e ultimul desert cu capsuni de anul acesta, pentru ca din pacate capsunile sunt pe terminate.
 Pentru acest week-end am ales un desert simplu, rapid si bun, ceva ce se face repede si nu se sta prea mult in bucatarie. Pe caldura asta e prea mult si atat.

Pentru blatul de tarta:
-3 oua
-4 linguri zahar
-5 linguri rase faina
-coaja de lamaie
-1 lingura ulei
-1 lingura apa
-1/2 praf de copt


Pentru crema de vanilie:
-3 galbenusuri
-2 pliculete zahar vanilat
-3 linguri zahar
-2 linguri faina
-1 lingura amidon
-500 ml lapte

Se amesteca toate ingredientele si se fierbe crema la foc mic, amestecand in continuu sa nu se prinda. Crema va fi de fapt o budinca, insa mai buna si mai sanatoasa decat budinca la plic. 


Pe blatul de tarta se pune toata crema calda. Peste crema se aseaza capsunile sau orice alt fruct. Deasupra se toarna tort gelee transparent preparat conform instructiunilor de pe plic.


M-am tot invartit prin bucatarie, prin camera sa gasesc un loc unde sa-mi iasa pozele :), pana la urma am pus platoul pe aragaz, care e foarte aproape de geam si astfel de la lumina naturala mi-au iesit cat de cat si pozele :) .





18 comentarii:

  1. arata f apetisant!!... Felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Que geniales son tus manos Cristina un festival para todos los sentidos daría cualquier cosa por un trocito. Cariños y abrazo

    RăspundețiȘtergere
  3. O TARTA super faina ai facut1 felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  4. Super frumos aranjamentul capsunilor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Super frumos aranjamnentul capsunilor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Super tarta..arata de revista..Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ionela, Adela, Micul, merci mult de tot.

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc Haplea. Bun venit pe blogul meu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cristina,ez az epres torta,nagyon szép,és gondolom nagyon finom,így lehet megpróbálkozom vele,bár én nem tudok ilyen szépen alkotni a tetején,de azért megpróbálom,úgy hogy nem lesz ilyen dekoratív.

    RăspundețiȘtergere
  10. Dar blatul cum se face?

    RăspundețiȘtergere
  11. Răspunsuri
    1. Ba da, imi cer scuze, corectez imediat reteta.

      Ștergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.