marți, 29 martie 2016

Brownie cu mascarpone



Ingrediente:
-5 oua
-300 g zahar
-300 g faina
-200 ml lapte
-200 ml ulei
-100 g nuca macinata
-100 g nuca prajita si taiata grosier
-4 linguri cacao
-1 plic praf de copt
-esenta de rom

Intr-un vas se pune zaharul si cacaua, apoi se adauga treptat laptele si uleiul, amestecand cu grija sa nu se formeze cocoloase. Se pune vasul pe foc si se amesteca in continuu pana cand sosul de ciocolata incepe sa dea in clocot. Se fierbe sosul de ciocolata pana cand se topeste zaharul, apoi se ia vasul deoparte si se lasa sa se raceasca. Din acest sos de ciocolata se pun deoparte 200 ml. Restul se amesteca cu galbenusurile de ou, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, nuca macinata si albusurile spumate. Se toarna compozitia intr-o tava 25/35 tapetata cu hartie de copt si deasupra se presara nucile prajite si tocate grosier. Se coace prajitura timp de 30 minute, dupa care se lasa sa se raceasca, apoi se taie in patrate. Sosul de ciocolata ramas se toarna deasupra si va forma o glazura, dar va si insiropa prajitura.

Crema:
-250 g mascarpone
-2 linguri zahar pudra
-esenta de vanilie
-200 ml frisca lichida

Crema mascarpone se bate cu zaharul pudra si esenta de vanilie, apoi se amesteca cu frisca batuta spuma. Crema rezultata se pune intr-un posc si se formeaza aveline pe fiecare prajitura. Se decoreaza cu ciocolata rasa si banuti de ciocolata.









Un comentariu:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.