vineri, 12 aprilie 2013

Tarta rustica cu mere



Pentru provocarea lunii aprilie - Dulce Romanie , gazduita de Magda Adina, Cat's kitchen, am pregatit aceasta tarta rustica cu mere, absolut delicioasa. As fi gatit ceva si cu leurda insa n-am gasit in piata dar mai e timp pana la sfarsitul lunii.

Crusta:
-300 g faina
-2 linguri zahar
-120 g unt
-1 lingura untura
-1 ou
-1 lingura lapte rece
-putina coaja rasa de lamaie

Umplutura:
-6 mere 
-6 linguri zahar
-putin unt (cam o lingurita)
-zeama de lamaie
-scortisoara

Pentru crusta, se amesteca faina cu zaharul, coaja de lamaie, se adauga untul rece si untura, apoi dupa se se amesteca aceste ingrediente, se adauga oul si laptele rece. Aluatul obtinut se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider 1 ora.

Pentru umplutira, se curata merele si te taie in felii nu foarte subtiri. Se presara zaharul peste mere, se pune untul si se calesc merele pana scade sucul lasat si merele se caramelizeaza usor. Se adauga scortisoara. Eu n-am pus multa pentru ca baietilor nu le place, insa daca era dupa mine, puneam o lingurita. 


Aluatul se intinde intr-o foaie rotunda, mai mare decat tava de tarta, pentru a putea plia marginile asa ca in imagine si a-i da tartei aspectul acela rustic.


Se coace tarta 25-30 minute, pana cand crusta devine aurie. Se serveste pudrata cu zahar si ideal ar fi fost cu un glob de inghetata alaturi. :D






Enjoy!

Un comentariu:

  1. Si eu am facut tot tarta cu mere !!! ;)
    Multumesc ptr reteta !!
    Zile senine iti doresc !!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.