marți, 12 decembrie 2017

Pui chinezesc cu ananas


Cred ca dintre toate retetele "imprumutate" pe care le-am incercat, aceasta a devenit favorita noastra. Alex adora acest fel de mancare, cred ca daca as pregati saptamanal pui chinezesc cu ananas si sos dulce-acrisor, el ar fi foarte fericit. :D Asadar, ii multumesc Cristinei Toth (Diva in bucatarie) pentru aceasta reteta delicioasa . Si multumesc  Sun Food pentru minunatele conserve.

Ingrediente:
-500 g piept de pui
-1 conserva ananas Sun Food
-1 morcov
-1 ceapa
-1 ardei kapia (am pus jumatate rosu, jumatate verde)
-3 linguri sos de soia
-1 lingura otet chinezesc (am folosit balsamic)
-sare
-2 linguri ketchup
-4-5 linguri amidon
-ulei pentru prajit puiul
-1 lingurita zahar
+
-250 g paste de orez

Pieptul de pui se taie cubulete nu foarte mari. Bucatile de pui se tavalesc prin amidon (cam 3 linguri amidon) si se prajesc in ulei . Ele nu trebuie sa se rumeneasca foarte tare, dar sa fie gatite.
Legumele se curata, se spala, se taie in feliute subtiri si se calesc in putin ulei. Cand legumele s-au calit suficient si s-au inmuiat, se pune inapoi in tigaie carnea si se adauga bucatile de ananas si 150 ml apa.Se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba 2-3 minute. Se adauga apoi sosul de soia, otetul, zaharul, ketchupul si restul de amidon dizolvat in putina apa. Cand sosul incepe sa se ingroase, se ia tigaia deoparte si se acopera cu capac, pana cand pregatim pastele.
Pastele de orez se fierb cam 3 minute in apa cu sare, apoi se scurg si se trec rapid pe sub jet de apa rece. Acest fapt va impiedica pastele sa devina lipicioase.
O alta optiune este sa serviti puiul chinezesc cu orez prajit. Dar eu prefer pastele, pentru ca orezul nu imi place foarte tare.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.