sâmbătă, 4 iulie 2015

Supa crema de dovlecei


Supele crema sunt preferatele mele si mai ales vara cand avem legume din belsug, incerc sa gatesc cat mai des astfel de supe. Singura problema e ca lui Alex nu-i plac si atunci trebuie sa gatesc altceva pentru el. Dovlecelul este leguma vedeta a verii as spune eu, in primul rand este foarte ieftin si foarte sanatos si se poate pregati in nenumarate feluri, care mai de care mai delicioase. Chiftelute, tarta, umpluti cu carne, cu maioneza, pane ar fi doar cateva variante pe care le gasiti pe blogul meu. Mai sunt si altele dar pozele se cer schimbate. :D
Pentru aceasta supa delicioasa, sursa mea de inspiratie a fost Laura Laurentiu, chiar daca n-am respectat in totalitate reteta ei.

Ingrediente:
-1 dovlecel mediu
-2 cartofi
-1 ceapa
-1 catel de usturoi
-1 legatura marar
-ulei de masline
-1 cub de supa de pui
-500 ml apa
-sare

Dovlecelul se spala si se curata partial de coaja. Am vazut ca Laura a pastrat in intregime coaja dovlecelului, eu l-am curatat partial dar am lasat si putina coaja pentru a da culoare supei. Se indeparteaza miezul cu semintele si se taie dovlecelul in cuburi.
Ceapa se caleste impreuna cu usturoiul in putin ulei de masline. Se adauga apoi cartofii curatati si taiti cuburi si acestia. Se toarna apa, se lasa sa fiarba pana cand cartofii sunt pe jumatate fierti, apoi se adauga dovleceii si cubul de pui. (Laura a folosit supa de pui, eu n-am avut astfel ca am improvizat.) La final cand dovleceii s-au inmuiat se adauga mararul si se ia supa de pe foc. Cu blenderul vertical se  mixeaza supa pana rezulta o crema fina. Se serveste cu crutoane sau paine prajita peste care am ras putin cascaval si cu un strop de ulei de masline deasupra. E delicioasa si cu siguranta o voi mai prepara in vara aceasta.
 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.