duminică, 10 decembrie 2017

Chili con carne


Chiar daca suntem in plin proces de mutare, tot trebuie sa si mancam. Timpul e pretios acum cand golim dulapuri, desfacem mobila, impachetam, pfuuu si suntem contra cronometru. Dar prietenii de la Sun Food imi sunt de mare ajutor acum, mai mult ca oricand, pentru ca numai cu ajutorul lor, reusesc sa pregatesc o mancare rapida si delicioasa. Azi, o reteta texana de chili con carne, o reteta despre care aveam convingerea ca provine din Mexic, dar de fapt isi are originile in Texas. Indiferent de unde ar fi, e o mancare rapida (daca folositi conserve Sun Food. Altfel, daca folositi fasole uscata, aveti nevoie de mult mai mult timp pentru a o prepara.

Ingrediente:
-2 conserve fasole rosie Sun Food
-1 conserva rosii cubulete Sun Food
-350 g carne tocata de vita
-2 cepe
-2 catei de usturoi
-1 ardei gras  
-sare
-piper
-chimen
-1 lingurita fulgi de chili
-2 linguri ulei
-150 ml apa


Intr-o tigaie punem uleiul la incins si adaugam ceapa taiata marunt, ardeiul taiat cubulete (eu am pus kapia verde si jumatate de kapia rosu, ca erau mici) si usturoiul si calim pana se inmoaie legumele. Adaugam carnea tocata si calim si carnea pana isi schimba culoarea. Adaugam apa si acoperim tigaia cu un capac. Lasam sa fiarba pana cand carnea este aproape gatita. 


Adaugam conserva de rosii, sarea, piperul, fulgii de chili si chimenul si mai lasam sa fiarba inca vreo 5 minute. (Daca va place mancarea si mai picanta, puteti adauga mai mult chili.)


In final, adaugam si conservele de fasole rosie, scurse in prealabil, mai lasam 2 minute sa fiarba si stengem focul. Putem servi cu orez, aceasta mancare delicioasa si rapida. 
Pofta buna!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.