joi, 11 aprilie 2013

Prajitura rasturnata cu mere


O prajitura delicioasa, rapida si ieftina, pe care v-o recomand cu caldura.

-1 kg mere (golden am folosit eu)
-5 oua
-5 linguri zahar
-1 lingurita praf de copt
-5 linguri faina
-coaja rasa de lamaie
-50 g unt
-scortisoara
+
-8 linguri zahar pt. caramel

Intr-un vas se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar si se tapeteaza vasul cu acest caramel. Merele se curata, se taie in sferturi si se aseaza peste caramel. Se presara peste mere 1 lingura zahar, scortisoara si se pun bucatele de unt. Se pune tava la cuptor 10 minute sa se inmoaie putin merele, timp in care se prepara blatul.
Se bat cele 5 albusuri spuma, se adauga zaharul, se bate in continuare pana se topeste zaharul, se adauga si galbenusurile si coaja de lamaie, apoi amestecand cu lingura se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia obtinuta peste mere si se coace prajitura 35 minute . Cel mai bine e sa se faca testul cu scobitoarea. 
Se rastoarna prajitura si se lasa sa se raceasca apoi se serveste ca atare sau decorata cu frisca.
Enjoy!







3 comentarii:

  1. Rapida, aspectuoasa si delicioasa!! Asa as descrie eu prajitura asta ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. PAUNICA DUMITRACHE12 martie 2015 la 23:26

    Inajnte de a rasturna prajitura, faci un sirop cu apa zahar si zahar vanilat si insiropezi blatul.Abia dupa aceea rastoni prajitura si o ornezi cu frisca si ciocolata rasa.ESTE RACOROASA SI DILICIOASA .

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.