vineri, 8 septembrie 2017

Tort ecler


Tortul acesta e atat de bun si atat de simplu de facut incat, daca pana acum nu l-ati incercat, va trebui sa-l faceti negresit pentru ca va va incanta cu siguranta .



Pentru coji:
-15 linguri apa rece
-150 g unt sau margarina
-150 g faina
-4 oua medii

Apa si untul/margarina se pun la fiert. In momentul in care incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga toata faina. Se amesteca foarte bine si se adauga ouale pe rand, astfel incat dupa ce primul ou a fost bine amestecat si incorporat, il adaugam pe urmatorul. Putem folosi mixerul (e chiar indicat :) )
Compozitia pentru coji se pune intr-un posh cu dui stelat si se formeaza gogoselele pentru cojile de eclere. Se coc in cuptorul preincalzit, fara a deschide usa cuptorului 25 minute. Dupa cele 25 minute, putem verifica daca sunt coapte cojile. Daca au o culoare aurie, cum sunt ale mele, sunt gata si se pot scoate. Daca nu, le mai lasam cateva minute.
Restul aluatului il spritam in forma de spirala intr-o tava de tort detasabila, tapetata cu hartie de copt si vom obtine astfel baza tortului ecler.

 Crema pentru eclere: (gogosele)
-4 oua
-180 g zahar
-500 ml lapte
-80 g faina
-2 plicuri zahar vanilat/1 pastaie de vanilie
Se pune laptele la fiert cu pastaia de vanilie . Ouale se bat cu zaharul si faina pana se spumeaza. Se toarna laptele fierbinte peste oua, se amesteca bine, apoi se fierbe crema pana se ingroasa ca o budinca. Crema se lasa sa se raceasca, apoi se pune intr-un posh si se umple eclerele. Se glazureaza cu ciocolata topita, amestecata cu frisca lichida.

Crema pentru tort:
-3 galbenusuri
-1 lingura  faina
-180 g zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-300 ml lapte
-300 ml frisca
-1 plic gelatina



Intr-un vas se pun galbenusurile amestecate cu zaharul, faina, laptele ci coaja de lamaie confiata si se fierbe crema pana se ingroasa. Se lasa apoi sa se racoreasca putin, apoi se adauga gelatina hidratata in putina apa rece. Se amesteca pana se dizolva gelatina, apoi se lasa crema sa se raceasca. Dupa ce crema s-a racit, se adauga frisca batuta si se amesteca.

Asamblare:
Pe un platou se pune inelul detasabil al formei de tort si pe platou se aseaza baza tortului ecler. Se pune toata crema pentru tort iar deasupra se aseaza gogoselele umplute cu crema de vanilie. Se pune tortul in frigider pentru 3 ore, dupa  care se scoate inelul detasabil si se glazureaza gogoselele cu ciocolata. Eu am pus si sos caramel si a iesit intr-adevar un tort delicios.






Un comentariu:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.