miercuri, 15 februarie 2012

Branzoici


Si tot cu drojdie, tot pentru provocarea lunii februarie am pregatit si aceste branzoici delicioase, cu destul de multa branza (se si vede, cred :) ).

Pentru aluat:
-500 g faina
-100 g zahar
-100 g unt topit
-1 ou + 1 galbenus
-25 g drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata
-200 ml lapte
-coaja rasa de lamaie sau portocale

Drojdia se freaca cu o lingurita de zahar, pana se lichefiaza. Se adauga laptele caldut si o lingura de faina si se lasa sa creasca maiaua. Faina se amesteca cu zaharul, oul, galbenusul, aromele si coaja de lamaie sau portocale. Se toarna laptele cu drojdia. Se framanta aluatul si dupa ce s-a adaugat tot laptele, se pune si untul topit. Se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana sau de peretii vasului. Se lasa sa creasca o ora, timp in care pregatim umplutura.

Pentru umplutura:
-500 g branza dulce de vaca
-2 galbenusuri de ou
-zahar dupa gust
-2 pliculete zahar vanilat
-stafide (optional)
-coji de portocale confiate
-1 lingura gris







11 comentarii:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.