sâmbătă, 5 aprilie 2014

Minciunele


 Daca pana acum nu stiati, cei mai mari maestrii bucatari sunt barbatii. Avem dovava. ;)


Impreuna cu Alex, ne-am jucat in bucatarie, am impletit aluatul si am facut niste minciunele. Chiar daca unele au ajuns sa semene mai degraba cu niste rate , intentia conteaza. ;)


Dar sa trecem la reteta. Pentru aceste gogosi false sau minciunele, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-3 oua
-1 cutie mica (200 g ) iaurt gras
-4 linguri zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-coaja rasa de la o jumatate de lamaie
-1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
-550 g faina

Spargem ouale, adaugam zaharul si zaharul vanilat si batem cu mixerul pana se spumeaza ouale si s-a topit zaharul. Adaugam iaurtul, bicarbonatul de sodiu, coaja de lamaie si amestecam bine. Adaugam apoi faina treptat, amestecand mai intai cu o lingura, apoi pe masura ce aluatul devine mai gros, framantam cu mana. Trebuie sa rezulte un aluat moale dar nelipicios. Punem faina pe masa de lucru si intindem aluatul intr-o foaie de 1 cm grosime. Aluatul se lipeste destul de usor, asa ca vom lucra doar pe masa infainata. Taiem aluatul in patratele, la mijlocul fiecarui patrat taiem putin, apoi intoarcem un colt si il scoatem pe gaura. :) Sper sa intelegeti mai bine din poze. Minciunelele astfel formate le prajim in baie de ulei si le scoatem apoi pe hartie absorbanta. Pudram cu zahar vanilat. Cam asta e tot. 





Un comentariu:

  1. Ma che bravo il tuo ometto!!
    E' preso tutto dalla sua mamma..chissà che buone queste ciambelle..
    volevo sapere..si presentano morbide all'interno?
    Visto che non c'è lievito..sono curiosa.
    Ti ringrazio anticipatamente.
    Un abbraccio e buona domenica.
    Inco

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.