duminică, 28 iunie 2015

Chiftelute de dovlecei cu porumb SunFood



Cu ajutorul prietenilor de la SunFood, furnizorii celor mai sanatoase conserve de legume si fructe, am preparat azi o reteta delicioasa, simpla si rapida. Chiftelute de dovlecei, dar care au o savoare aparte datorita conservei de porumb dulce de la SunFood. Asadar din nou le multumesc prietenilor mei de la SunFood pentru minunatele conserve pe care mi le-au trimis. 

Ingrediente:
-1 dovlecel mediu
-2 cartofi
-80 g telemea
-1 ou
-2 linguri faina
-1 lingura pesmet
-1 catel de usturoi
-sare
-piper
-cateva frunzulite de patrunjel verde

Dovlecelul se curata de coaja, se indeparteaza miezul cu seminte, apoi se rade pe razatoarea mare. Se presara sare peste ei si se lasa sa stea 10 minute, timp in care vor lasa destul de multa apa. Apoi se storc. Cartofii se curata de coaja si se rad pe razatoarea mica si se storc si acestia. Intr-un bol se pun dovleceii, cartofii, se adauga porumbul, telemeaua rasa, usturoiul pisat, piperul, oul, faina, pesmetul si patrunjelul. Se amesteca cu o lingura sau cu mana si se formeaza chiftelute care se prajesc in baie de ulei. Se scot pe hartie de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei. Se servesc cu sos tzatziki. De regula la dovlecei se prepara un sos de usturoi, dar cum noi nu prea suntem prieteni cu usturoiul, am preferat sa fac un sos tzatziki, la care am adaugat doar foarte putin usturoi pentru aroma. 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.