miercuri, 23 martie 2016

Saramura de pui


Saramura de pui este un fel de mancare de provenienta olteneasca, nu se pregateste in ardeal, dar noua ne place foarte tare mai ales usor picanta. De fapt saramura se face iute de-a binelea, dar eu o prefer doar picanta. E o reteta simpla, dar necesita ceva timp pentru ca legumele trebuie coapte si curatate inainte de a fi gatite, dar rezultatul e pe masura asteptarilor.

Ingrediente: (4 portii)
-4 pulpe de pui dezosate
-1 ceapa mica
-3 ardei kapia
-3 rosii
-3 catei de usturoi
-1 ardei iute
-o legatura mica patrunjel
-ulei
-sare
-piper
-500 ml apa

 Pentru aceasta reteta eu am preferat pulpele dezosate, pentru ca se pregatesc mai usor intr-o tigaie grill. Dar puteti folosi foarte bine si pulpe cu os sau pui intreg. Ideea e ca pe o tigaie grill pulpa dezosata se prajeste mai bine.
Asadar, carnea se pune pe gratar sau in tigaia grill si se prajeste pe ambele parti.
Legumele(ardeii, rosiile si ardeiul iute) se coc pe o plita apoi se curata de coaja si se toaca marunt.
Se toaca ceapa marunt si se caleste intr-o cratita cu putin ulei. Se toarna apa si in momentul in care incepe sa fiarba, se adauga legumele tocate marunt. Se fierbe saramura 10 minute, apoi se adauga sare, piper si usturoi zdrobit si se pun feliile de carne prajita. Se mai lasa 5 minute pe foc, dupa care se pune patrunjelul tocat, se stinge focul si se lasa cratita acoperita 30 minute. Se serveste cu mamaliga.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.