sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Ciocolata bicolora cu arahide


Ingrediente ciocolata neagra:
-300 g zahar
-125 ml apa
-300 g lapte praf
-50 g cacao
-150 g unt (nu margarina! )
-100 g nuci prajite
-esenta de rom
Ingrediente ciocolata alba:
-150 g zahar
-65 ml apa
-180 g lapte praf
-75 g unt
-esenta de portocale dr. Oetker

Apa  + zaharul se pun la fiert pana cand se topeste zaharul si rezulta un sirop care seamana la consistenta cu mierea .
 Se adauga cacao si si se amesteca , se lasa sa mai dea un clocot, apoi se ia vasul deoparte, se adauga untul si se amesteca pana se incorporeaza tot untul. Se adauga apoi lapte praf si esenta de rom, se amesteca bine cu un tel sau cu o lingura.
Se toarna ciocolata intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau cu folie alimentara.Se pun arahidele nesarate, prajite si deasupra se toarna ciocolata alba, care se prepara la fel ca cea neagra.








3 comentarii:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.