luni, 17 septembrie 2012

Gogonele murate


O reteta extrem de simpla, n-as putea spune ca sunt muraturile mele preferate, ba chiar as spune ca gogonelele nu-mi plac deloc, dar le-am facut pentru dl. sot. :D si in acelasi timp pentru a participa cu ea la provocarea lunii septembrie, Dulce Romanie, gazduita de blogul All day cooking .
Avem nevoie de:

-gogonele
-cateva buchetele de conopida
-felii de morcovi
-hrean (cu cat mai mult, cu atat mai bine)
-cimbru
-marar
-boabe de mustar 
-boabe de piper
-foi de dafin
-frunze de telina
-sare grunjoasa neiodata
-apa
(la 1 l apa se adauga 1 lingura sare grunjoasa)
Se spala gogonelele. Se aleg doar cele nepatate si nelovite. Pe fundul borcanelor se aseaza crengute de cimbru si marar, se pun gogonelele, buchetelele de conopida, morcovii si bastonasele de hrean. Se adauca cate o lingurita boabe de mustar si boabe de piper, cate 2-3 foi de dafin si frunze de telina. Apa cu sarea se pun la fiert pana se dizova sarea, apoi se toarna peste gogonele. Se lasa sa se raceasca, apoi se leaga borcanele. Se tin undeva la vedere :D pentru ca vor fermenta. Apoi se scurge apa de pe gogonele, se completeaza daca e nevoie si se toarna inapoi in borcane. Se leaga borcanele si se pun in camara. Dupa aproximativ o luna se pot consuma.


Un comentariu:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.