luni, 7 iulie 2014

Cornulete fragede cu rahat


(Asta in cazul in care nu v-ati saturat inca de rahatul care ni se serveste zilnic intr-un fel sau altul. ) :P
Ingrediente:
-550 g faina
-3 linguri zahar pudra
-250 g unt
-3 linguri smantana
-1 galbenus de ou
-1 plic si jumatate praf de copt
-1 plic zahar vanilat
-250 g rahat asortat

Faina se amesteca cu praful de copt si zaharul pudra. Se adauga untul moale, galbenusul de ou si smantana si se framanta un aluat destul de moale si matasos care nu se lipeste de maini. Aluatul se imparte in 4 bile egale, care se intind sub forma de cerc si se decupeaza triunghiuri aproximativ egale. Pe fiecare triunghi se pune cate o bucata de rahat si se ruleaza dinspre exterior spre interior formandu-se cornulete. Se coc in tava tapetata cu hartie de copt pana cand devin usor aurii pe margine. Nu trebuie lasate prea mult pentru ca se usuca si devin tari. Cand sunt gata, se scot si se tavalesc prin zahar pudra, apoi se lasa sa se raceasca.





Un comentariu:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.