joi, 10 septembrie 2015

Tort cu nutella si cocos


Pentru blat:
-6 oua
-6 linguri zahar
-2 linguri ulei
-2 linguri iaurt
-6 linguri faina
-3 linguri cacao
-1 praf de copt
Crema nutella:
-250 g nutella
-250 g mascarpone
-250 ml frisca lichida
-1 plic gelatina

Mousse de cocos
-1 conserva 175 g crema de cocos (din care se obtine laptele de cocos)
-100 g zahar
-75 ml apa
-250 ml frisca lichida
-1 plic gelatina

Sirop:
-4 linguri zahar
-200 ml apa

Decor:
-100 g ciocolata cu lapte
-100 ml frisca lichida
-fulgi de ciocolata
-150 ml frisca+2 linguri nutella

                                     
Galbenusurile se bat cu zaharul si uleiul si iaurtul pana  cand isi dubleaza volumul si se topeste zaharul. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se toarna compozitia intr-o forma de tort detasabila se se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea (cam 35-40 minute)
Dupa ce s-a racit complet, blatul se taie in trei foi egale.
 Crema nutella: Se hidrateaza gelatina in putina apa. Crema mascarpone se bate cu mixerul, se adauga nutella si frisca batuta si se omogenizeaza. Fiind foarte cald atunci cand am facut tortul, pentru mai multa siguranta am preferat sa adaug gelatina. Gelatina hidratata se topeste pe baie de aburi, se amesteca intr-un bol mic cu 2-3 linguri de crema, apoi se adauga la intreaga cantitate de crema nutella si se omogenizeaza.

Mousse-ul de cocos: Si aici primul pas este hidratarea gelatinei. Crema de cocos se pune intr-o cratita, se adauga 75 ml apa, zaharul si se amesteca. Se incalzeste laptele de cocos pana atinge punctul de fierbere, apoi se ia de pe foc, se adauga gelatina si se amesteca pana cand aceasta se dizolva complet. Se lasa crema de cocos sa se raceasca (atentie sa nu se inchege de la gelatina), apoi se amesteca cu frisca batuta. Trebuie sa va spun ca pe mine crema de cocos m-a cam dezamagit. Ma asteptam sa aiba un gust mai pronuntat de cocos, dar aproape ca nici nu s-a simtit.

Pentru sirop, se caramelizeaza zaharul, se adauga apoi apa si se fierbe siropul pana se dizolva caramelul.

Asamblare: Inelul detasabil se aseaza pe un platou si se pune prima foaie de blat, se insiropeaza si se adauga jumatate din crema nutella. Se pune cea de-a doua foaie, se insiropeaza si se pune restul de crema nutella. Se acopera cu a treia foaie insiropata si deasupra se pune mousse-ul de cocos. Se lasa tortul in frigider minim doua ore, dupa care se decoreaza.
Pentru decor se topeste ciocolata impreuna cu frisca pe baie de aburi si se toarna peste tort lasand sa se scurga si pe margini. Eu deasupra am presarat niste fulgi de ciocolata amaruie si am facut rapid niste rozete din frisca si nutella. Din pacate n-am avut timp sa pozez imediat tortul si din cauza caldurii foarte mari si a socului termic a transpirat si se vede destul de urat pe tort. Oricum a fost foarte bun si foarte apreciat de musafiri. ;)






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.