luni, 2 ianuarie 2017

Cornulete fragede cu untura


Incep anul cu o reteta noua, foarte simpla dar absolut delicioasa. Sunt cele mai fine si fragede cornulete pe care le-am facut vreodata. Din ingredientele de mai jos, mi-au iesit 48 bucati.

Ingrediente:
-200 g smantana
-200 g untura
-500 g faina
-1 borcan magiun de prune
-zahar farin pentru pudrat cornuletele 

Intr-un vas se amesteca smantana cu untura moale, apoi se adauga faina treptat si se omogenizeaza. In final vom obtine un aluat fin, usor lipicios, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider pentru 2 ore.
Dupa cele 2 ore, se scoate aluatul, se intinde intr-o foaie dreptunghiulara si se taie patrate  nu foarte mari. Apoi fiecare patrat se intinde intr-o foaie subtire, dreptunghiulara, dupa cum se poare observa in imaginea de mai jos. Se pune o lingurita de magiun de prune, sau marmelada/gem mai tare si se ruleaza sub forma unor tigarete. Se pun cornuletele in tava pe hartie de copt si se coc 20-25 minute, pana devin usor aurii. Cand sunt gata, se tavalesc prin zahar pudra. Se lasa sa se raceasca si se pastreaza in cutii de tabla. Sunt extrem de fragede si bune si se pastreaza foarte bine chiar si doua saptamani. Pe masura ce stau, devin si mai fragede.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.