luni, 7 octombrie 2013

Chakchouka - reteta tunisiana


Azi va aduc o reteta traditionala tunisiana. Am avut ocazia sa gust din cateva retete traditionale tunisiene si pot sa spun cu mana pe inima ca sunt absolut delicioase. Cel mai mult mi-au placut fructele de mare, brick-ul tunisian si makroud, o prajitura traditionala absolut delicioasa. Am devenit nostalgica..Mi0e dor de Tunisia si sper sa ajung sa o revad intr-o buna zi....
Pana atunci mai experimentez cateva retete din bucataria tunisiana si una din ele este chakchouka, o mancare aparent banala, niste ochiuri in sos de rosii. Dar de o savoare aparte, usor picanta (eu n-am facut-o iute, neavand pasta harissa. Dar harissa e cred, singurul preparat tunisian pe care nu-mi doresc sa-l mai gust vreodata, pentru ca realmente mi-a luat gura foc de la el. :D

Pentru 4 portii avem nevoie de :

-1 ceapa mare (ceapa rosie)
-1 ardei gras rosu 
-1 ardei gras verde
-4-5 rosii
-3 catei de usturoi
-1 lingurita pasta harissa (n-am avut si am pus cateva rondele de ardei iute)
-1 lingurita chimen
-sare
-piper
-ulei de masline

Ceapa se toaca marunt si se caleste in uleiul de masline. Se adauga ardeii tatati cubulete marunte si se calesc impreuna cu ceapa. Dupa ce s-au inmuiat, se adauga rosiile taiate cubulete, usturoiul zdrobit, chimenul, sarea si piperul. Se lasa sa fiarba cateva minute pana cand sosul incepe sa scada si sa se ingroasa. Se pun 4 oua, se pune capacul peste tigaie si se lasa sa fiarba ouale in sos 3-4 minute. 
Enjoy!

(Pozele sunt facute cu telefonul, pentru ca aparatul m-a lasat in pana. :D )





Un comentariu:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.