marți, 5 martie 2013

Red velvet cupcakes



Pentru briose:
-3 oua
-100 g zahar
-200 g faina
-100 g unt moale
-60 ml lapte
-1 plic zahar vanilat
-1 plic praf de copt
-coaja rasa de la o lamaie
-1 lingurita cacao
-1 lingura colorant lichid +o jumatate lingurita colorant gel (rosu, evident)

pentru frosting

-300 g branza de vaca cremoasa
-5 linguri zahar pudra
-250 ml frisca lichida

Punem intr-un bol toate ingredientele cu exceptia merisoarelor, le batem cu mixerul pana rezulta o compozitie cremoasa si lucioasa.
In tava de briose punem cosulete de hartie si in fiecare punem cam 2 linguri din aceasta compozitie si dam tava la cuptor pentru 20-25 minute.
Cand sunt gata, se lasa sa se raceasca apoi se orneaza cu crema de branza. 







13 comentarii:

  1. Frumoase foc. Tocmai bune de martisor :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata minunat!!! Ce frumos le-ai ornat ;;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Superbe!!! La multi ani de 8 martie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Cristina. Te invit la un concurs de gatit pentru prieteni, inspirat de retetele din anii '20 ale strabunicii lui Elizabeth Gilbert, Margaret Yardley Potter si de "Cartea de bucate, ospitalitate si povesti minunate". Mai multe amanunte gasesti la mine pe blog http://brindusascheaua.blogspot.ro/2013/03/concurs-de-gatit-pentru-prieteni-Humanitas.html

    O primavara frumoasa sa ai :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Bune Cristina
    felicitari ,este nemaipomenit blogul , retetele sunt extraordinare
    am copiat reteta , am sa o incerc
    Un salut, si te urmaresc cu interes

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Eniko. Multumesc pentru vizita si pentru aprecieri. Te mai astept.

      Ștergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.