sâmbătă, 14 aprilie 2018

Tarta cu ciocolata si capsuni


Au aparut capsunele, fructele mele preferate, de care nu ma pot satura niciodata, chiar daca deocamdata nu sunt foarte aromate, dar sunt atat de frumoase incat iti iau ochii si te imbie sa le mananci. :) Acesta e primul desert cu capsune, pregatit in acest an, insa pe blogul meu veti gasi multe retete cu aceste minunate fructe. Sigur ca daca veti avea rabdare pana vor aparea fructele noastre autohtone, rezultatele vor fi si mai spectaculoare.

Ingrediente crusta:
-280 g faina
-2 linguri zahar pudra
-100 g unt rece
-1 ou
-1 lingura lapte rece
-1 varf de cutit bicarbonat de sodiu, stins cu lamaie
Intr-un vas incapator se pune faina cu zaharul pudra, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie si untul rece taiat cubulete si cu varful degetelor se amesteca pana cand devine un aluat nisipos. Se adauga oul si laptele si se amesteca pana se omogenizeaza. Nu trebuie framantat foarte mult, pentru a nu se activa glutenul. Aluatul obtinut se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider pentru o ora. Dupa acest timp, se intinde intr-o foaie rotunda, se pune intr-o forma de tarta, se inteapa din loc in loc cu o furculita, pentru a nu se umfla la copt, apoi se coace aproximativ 25 minute.  

Ingrediente crema:
-250 g ciocolata neagra
-300 ml frisca lichida
-1 lingurita gelatina hidratata in putina apa rece

Pentru crema, se pune ciocolata rupta in bucatele impreuna cu frisca lichida, intr-un vas, pe baie de aburi si se amesteca pana cand ciocolata se topeste si devine o crema omogena. In acest moment se adauga si gelatina hidratata si se amesteca pana cand aceasta se dizolva. Crema se toarna in crusta si se lasa sa se raceasca, apoi se adauga capsunele feliate. Se pune tarta in frigider pentru 2 ore, pana se intareste crema de ciocolata, apoi se poate taia.  (Eu am folosit ciocolata de la Nestle pentru prima data si am fost foarte placut surprinsa. E foarte buna la gust iar crema obtinuta e delicioasa.)










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.