miercuri, 23 martie 2016

Prajitura frageda cu branza


Prajitura cu branza dulce si stafide se afla in topul preferintelor sotului meu. Eu nu pot spune ca ma dau in vant dupa ea, Alex nici atat, astfel ca sotul meu a fost rasfatat in week-endul trecut cand s-a trezit cu ditamai tava de 25/35 cu prajitura frageda si aromata cu vanilie si coaja de lamaie, cu branza dulce si stafide. Reteta este una clasica, dar foarte simpla si la indemana oricui.
Ingrediente aluat:
-550 g faina
-150 g zahar pudra
-1plic praf de copt
-250 g unt
-2 galbenusuri
-2 lingura smantana
-coaja rasa de la o lamaie
-1 lingurita esenta de vanilie

Umplutura:
-800 g branza de vaci
-2 linguri smantana grasa
-2 oua
-2 albusuri
-200 g zahar
-coaja rasa de la o lamaie
-2 plicuri zahar vanilat
-2 linguri gris
Pentru aluat se amesteca faina cu praful de copt si zaharul pudra, se adauga untul rece si se amesteca cu varfurile degetelor pana cand capata consistenta si aspectul unor firimituri. Se adauga smantana, coaja rasa de lime si galbenusurile si se framanta aluatul pana se leaga si devine o bila nelipicioasa. Se inveleste aluatul in folie si se pune in frigider o jumatate de ora. Apoi se imparte aluatul in doua parti.

Pentru umplutura, se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si se spumeaza cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Se adauga branza de vaci, smantana, grisul, coaja de lime si in final albusurile batute spuma. Se amesteca usor pana se inglobeaza albusurile.
Pentru asamblarea prajiturii, cel mai simplu e sa intindeti foile direct pe hartie de copt. Pentru aceasta se taie doua coli de hartie la dimensiunea tavii, se intinde o foaie pe hartia de copt si se transfera hartia cu aluatul in tava. Se pune umplutura de branza, apoi a doua foaie pe care o vom pune peste crema de branza tot cu ajutorul hartiei de copt. Prajitura se inteapa din loc in loc cu o furculita, apoi se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la foc mic timp de aproximativ 35 minute. Dupa racire se pudreaza cu zahar vanilat si se taie in patrate. 







Un comentariu:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.