marți, 20 mai 2014

Tort de clatite cu crema de branza si capsuni



Ce poate fi mai bun decat frisca, ciocolata sau capsunile? Va spun eu. ;) Toate trei la un loc. Si obtinem un desert simplu si absolut delicios. Se prepara in maxim o ora si dispare cam tot atat de repede. :D
Imi cer scuze pentru calitatea pozelor, era deja intuneric si ce-i drept, nu m-am straduit nici eu sa fac poze mai frumoase. Dar am sa refac tortuletul si am sa schimb si pozele.

 Clatite :
-350 g faina
-2plicuri zahar vanilat
-2 oua
-5 linguri ulei
-lapte cat cuprinde

Intr-un bol punem ouale, zaharul vanilat, uleiul si batem cu mixerul. Adaugam apoi alternativ faina si laptele si mixam pana rezulta o compozitie fluida si fara cocoloase. Intr-o tigaie antiaderenta unsa cu un strop de ulei coacem clatitele pe ambele parti.

Crema:
-300 g branza de vaci
-300 ml frisca lichida
-4 linguri zahar pudra (sau dupa gust)
+
-500 g capsuni
-100 g ciocolata neagra
-200 ml frisca
-10 clatite

Ganache de ciococlata:
-150 g ciocolata neagra
-200 ml frisca lichida

Jeleu de capsuni
-200 g capsuni
-2 lingurite zahar
-1 lingurita amidon

Pentru crema mixam branza cu zaharul pudra, apoi adaugam frisca batuta si amestecam pana rezulta o crema fina si spumoasa.
Pentru ganache, topim pe baie de aburi ciocolata, adaugam frisca si amestecam pana rezulta o crema omogena. Nu vom bate crema ganache de aceasta data ci o vom lasa ca atare. 
Pentru jeleul de capsuni, punem intr-o cratita capsunile, zaharul si amidonul si punem vasul la foc mic pana se topeste zaharul si siropul lasat de capsuni se ingroasa. Nu trebuie fiert mult pentru ca nu vrem sa transformam capsunile in gem.
Pe o farfurie asezam o clatita pe care o ungem cu un strat de crema de branza. Peste crema punem felii de capsuni, apoi asezam o alta clatita, pe care de aceasta data punem ganache de ciocolata (nebatut).
Vom proceda astfel pana se termina toata crema de branza.
Deasupra punem jeleu de capsuni si ornam cu crema de branza si ciocolata.




Un comentariu:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.