sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Covridog


O idee fantastica pentru micul dejun.Un altfel de hot-dog, 2in 1 :). Ideea e de la o simigerie din oras, care pe langa covrigi cu susan, mac, seminte si alte cele, mai fave si acesti "covridog", covricheese (cu cascaval, sunca, etc.).

Pentru 8 bucati avem nevoie de:
-350 g faina
-20 g drojdie
-1 lingurita sare
-1 lingurita zahar
-150 ml apa
-2 linguri ulei

+
-8 bucati cremvursti din piept de pui 
-1 galbenus de ou pentru uns
-putin cascaval ras
-seminte de in, susan, etc.

Simplu ca buna ziua. Din ingredientele de mai sus se framanta un aluat ca pentru paine, se imparte in 8 bucati egale, din fiecare bucata se face un sul care se aplatizeaza usor cu sucitorul, apoi se infaoara fiecare cremvurst cu acest aluat. Se ung deasupra cu galbenus de pu, se presara putin cascaval ras si seminte de in si se coc in cuptorul preincalzit pana se rumenesc. Se servesc ca atare, cu un pahar de iaurt. Alex i-a mancat cu ketchup. (El mananca aproape orice cu ketchup. :) )





P.S. Fructele de paducel le-am cules ieri de la padure, unde am fost sa ne dam cu placa. :D



Un comentariu:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.