sâmbătă, 4 mai 2013

Placinta spirala cu spanac


Spanacul este "buruiana" mea preferata si in fiecare primavara profit din plin de el. Il gatesc in diverse feluri si ma bucur ca si Alex il mananca cu placere, dar numai sub forma de tarta sau placinta. Azi va prezint o reteta extrem de simpla dar delicioasa de placinta spirala cu spanac. Pentru aceasta avem nevoie de:

-1 pachet foi de placinte (Bella, Linco, etc.)
-1 kg spanac
-250 g branza telemea
-3 oua
-unt/ulei pt. uns foile de placinta
-2 catei de usturoi
-sare (daca mai e nevoie, pt. ca telemeaua e suficient de sarata)

Spanacul se spala bine sa nu ramana niciun fir de nisip. Se pune intr-o oala incapatoare, sa dea un clocot. Nu trebuie fiert prea mult. Se scurge, se lasa sa se raceasca, apoi se toaca. (eu l-am dat prin masina de tocat carne), se amesteca cu doua oua batute, usturoiul zdrobit si telemeaua rasa. Se iau foile de placinte, se pensuleaza cu ulei sau unt topit. se suprapun cate trei foi, se pune spanacul si se ruleaza, apoi se pun in tava sub forma de spirala. Se unge placinta deasupra cu ou batut si se coace aproximativ 30 minute. 






3 comentarii:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.