vineri, 25 aprilie 2014

Placinta cu spanac si oua


Crusta:
-500 g faina
-200 g unt
-1 ou
-1 lingurita sare
-3 linguri lapte rece

Umplutura:
-1 kg spanac
-8 oua fierte 
-2 oua crude
-2 fire ceapa verde
-2 catei usturoi
-300 g telemea 
-80 g cascaval
-1 lingura pesmet
-sare, piper

Pentru crusta, se amesteca faina cu sarea si untul rece taiat cubulete. Se adauga apoi oul si laptele sau apa rece, apoi se framanta un aluat elastic si nelipicios. Aluatul se inveleste in folie si se pune in frigider o ora.
Spanacul se opareste, se scurge si se toaca marunt. Ceapa se toaca, se caleste in putin ulei, se adauga usturoiul zdrobit, spanacul tocat , telemeaua rasa, ouale batute, sare si piper si se amesteca bine. Intr-o tava de tort se intind 2/3 din aluat astfel incat sa se acopere si peretii formei de tort. Peste aluat se presara pesmet care va absorbi umezeala spanacului. Se pune umplutura de spanac, se aseaza cele 8 oua fierte, se rade cascavalul deasupra si se acopera cu restul de aluat. Aluatul se unge cu galbenus de oua amestecat cu putin lapte. Se coace placinta aproximativ 45 minute la foc mic.
Enjoy!




Un comentariu:

  1. un veo spettacolo..
    Mhmmmm... mi viene l'acquolino in bocca..
    Buona serata.
    Incoronata

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.